Следвайте Гласове в ТелеграмРуски инженери са разработили най-модерните батерии за градски

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРуски инженери са разработили най-модерните батерии за градски
Коментари Харесай

Руски инженери са разработили най-добрите батерии за електромобили в света

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Руски инженери са създали най-модерните акумулатори за градски електротранспорт. Или най-малко по този начин настояват създателите на нововъведението. Новите акумулатори, наречени Zeta, са основани от експерти от компанията Autonomous Energy Systems, която създава акумулатори за Lada e-Largus и за нископодовия електробус GAZelle e-City.

Според разработчиците новаторските акумулатори превъзхождат по своите характерности всички задгранични аналози. Новите акумулатори са отчасти направени от композитни материали, които по едно и също време понижават тежестта на блока и поддържат висока енергийна компактност.

При маса от 390 кг енергийната компактност на Zeta надвишава 190 ватчаса на кг. Капацитетът на тази батерия, която е предопределена за електрически автомобили е 73.5 киловатчаса. Според разработчиците новите акумулатори ще понижат тежестта на електрическите рейсове с 400 кг и на леки коли с над 100 кг.

Всичко това ще помогне за увеличение на пътническия потенциал или броя на батериите. Във втория случай пробегът на автомобила ще се усили с цели 50 %. Една батерия Zeta е задоволителна за работа на електробус или на електрически автомобил. В същото време две или три акумулатори ще обезпечат оптимална продуктивност при модели с бързо зареждане.

Новите пътнически електробуси PAZ Citymax-9 ще бъдат първите, които ще получат акумулатори Zeta. Миналия декември китайската компания Zeekr показа батерия, способна да обезпечи 500 километра пробег с 15 минути зареждане. Седаните 007 ще бъдат първите, които ще получат тези акумулатори, само че съгласно руснаците, техните Zeta акумулатори са по-добри даже и от тези.

Източници: vesti.bg, fakti.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР